Huxsna


"...Follow me on Instagram @huxsna..."


Monday, 1 June 2015 - 2 Complain


Assalamualaikum.. dah lama Husna tak wat tutorial right? so, harini Husna nak ajar korang tambah blockquote... siapa yang tak de blockquote tu mesti bermasalah kannnn? 

Husna ! Blockquote tu apa...?

Selalu sangat Husna dengat orang ngadu gitu.. ish, penat orang ulang.. ! blockquote tu cam ni lah abang abang, kakak kakak, adik adik ! 

THIS IS BLOCKQUOTE!
Faham? okey, tanpa lengah lengah kan masa, jom belajar ilmu baru harini !


TEMPLATE DESIGNER

  • Firstly, Dashboard >  Template
  • then tekan edit HTML
  • search code /* Headings
  • Jumpa? bagus bagus! pandai punnn! pastu copy code bawah ni and paste kan di bawah code yang kita cari tadi..

CLASSIC TEMPLATE
  • firstly, dashboard > template
  • search code </style>
  • jumpa? bagus ! copy code bawah ni and paste kan di atas code yang kita cari tadi..
blockquote {border: 1px dashed #000000;border-radius: 5px;background:url(URL BACKGROUND);background-repeat:repeat;padding: 4px;-webkit-transition: 1s;}
MERAH : solid/dotted/dashed
BIRU      : Warna border
PINK      : Url background pilihan


Selamat mencuba !



Blogger Husna said...

husna.. is testing,.... 123 Wolf exo Luhannnn ! Luhan Wifes.. Luhan Girlfriend.. Luhan's sister.. dont jeles jels.. haksss :3

 
Blogger Husna said...

Testing lagiiii!! owner is testing? hakssss :3

 

Post a Comment

Ada masalah? Ada benda yang hendak dipuji? Suka dengan blog nie? Complain lah apa lagi!


Hello From The Otherside!

click this button ^^

de' little map

cbox

Fairytales Time Machine

credit